Cara Pilih Filter Tangki Ikan sing Cocog

Yen dibandhingake karo lingkungan alam, kerapatan iwak ing akuarium cukup gedhe, lan ekscreta iwak lan sisa panganan luwih akeh. Iki ngrusak lan ngeculake amonia, sing mbebayani banget kanggo iwak. Luwih akeh sampah, luwih akeh produksi amonia, lan luwih cepet kualitas banyu. Filter kasebut bisa ngresiki polusi banyu sing disebabake kotoran utawa umpan sisa, lan kanthi efektif nambah oksigen larut ing banyu. Iki minangka salah sawijining piranti sing ora bisa ilang ing proses mangan.
Filter ndhuwur
Filter ndhuwur secara harfiah tegese sistem filtrasi ing ndhuwur tank iwak, sing uga bener.
Aturan kerja filtrasi ndhuwur yaiku pompa banyu bakal dipompa menyang tank filter, lan banjur mili bali menyang tank iwak liwat macem-macem jinis bahan filter lan katun filter. Banjur mili bali menyang tangki iwak saka pipa outlet ing sisih ngisor.
Kaluwihan ing saringan
1. Regane murah
2. Pangopènan saben dina sing trep
3. Efek filtrasi fisik iku ideal banget
4. Ora perlu papan kapisah
Kurang saringan ndhuwur
1. Kontak karo udara luwih akeh, karbon dioksida gampang ilang
2. Ngenggoni sisih ndhuwur akuarium, lan efek estetis kurang.
3. Sisih ndhuwur akuarium dikuwasani, lan papan instalasi lampu diwatesi.
4. Swara banter
Filter ndhuwur dianjurake relatif kaya ing ngisor iki
1. Akuarium umume kalebu iwak lan urang
2. Akuarium kanthi iwak gedhe minangka awak utama
Nggunakake filter ndhuwur ora disaranake kanggo kahanan ing ngisor iki
1. PPN Straw
2. Pangguna sing peduli karo gangguan
Filter njaba
Filter eksternal nundha unit filter ing sisih utawa ndhuwur. Banyu dipompa menyang tangki filter kanthi pompa sing bisa direndhem, disaring liwat bahan filter, lan banjur mili menyang akuarium.
Filter njaba
1. Regane murah
2. Ukuran cilik, gampang diatur
3. Ora ngenggoni ruangan ndhuwur akuarium, lan duwe papan instalasi lampu sing akeh.
4. Luwih gampang nyedhot oksigen
Filter njaba
1. Efek filtrasi sing kurang apik
2. Kontak karo udara luwih akeh, karbon dioksida gampang ilang
3. Kanthi level banyu sing beda-beda, asring ana swara netes
4. Bahan panyaring kudu diganti saben wektu.
Filter eksternal digunakake kanggo analisis ing ngisor iki
1. Iki digunakake minangka akuarium kanggo nambah tanduran banyu cilik lan iwak tropis ing ngisor 30cm
2. Pangguna sing pengin ngontrol biaya
Filter eksternal ora disaranake kanggo kahanan ing ngisor iki
Akuarium ukuran gedhe lan medium
Filter saringan
Sorotan saringan internal
1. Regane murah
2. Persiyapan sing gampang
3. Pasokan oksigen cekap
4. Wis diinstal ing akuarium lan ora ngenggoni ruangan njaba
Kerugian saringan internal
1. Mung cocog kanggo akuarium cilik
2. Efek filtrasi sing kurang apik
3. Ana swarane aerasi
4. Bahan panyaring kudu asring diowahi.
5. Iki uga mengaruhi kaendahan akuarium
Saringan internal wis disaranake kanggo kahanan ing ngisor iki
Akuarium cilik
Filter saringan ora disaranake nalika
Akuarium luwih saka 60 cm
2. PPN Straw
Filter spons (semangat banyu)
Filter spons minangka alat filter sing kudu nyambungake pompa oksigen lan selang udara, sing bisa diserap ing tembok akuarium. Umume cocog kanggo silinder cilik lan uga bisa digunakake minangka filter tambahan kanggo silinder ukuran medium.
Intine yaiku nggunakake efek ekstraksi banyu nalika gelembung ing banyu mundhak, sing bisa nyedhot kotoran lan umpan residu kanthi efektif. Kajaba iku, bakteri ing katun penyaring bisa sacara efektif nguraikan bahan organik, mula bisa nggayuh tujuan biofiltrasi ing papan cilik.


Wektu kiriman: Sep-23-2020